Volledig scherm
2 Brothers On The 4th Floor staan zaterdagavond 27 juli op Geurenpop. © Toma Tudor

Wereldhits 2 Brothers On The 4th Floor zetten Geurenpop in Hellendoorn op de kop

HELLENDOORN - Ze scoorden een reeks wereldhits, de eurodancers van het Utrechtse 2 Brothers On The 4th Floor. Het drietal vormt zaterdagavond 27 juli omstreeks 23.15 uur de hoofdattractie van Geurenpop. De tweede avond van het jaarlijkse festival in hartje Hellendoorn staat ditmaal in het teken van popmuziek uit de jaren 90.

De broers Martin en Bobby Boer begonnen in 1990 muziek te maken op de vierde verdieping van een Utrechtse flat, vandaar ook de groepsnaam. Ze speelden al snel samen met zangeres Des’ray. Een decennium hadden ze elf top tien-hits in Nederland op hun naam staan, waarvan ‘Dreams’ zelfs wereldwijd in 23 landen razend populair bleek. Andere krakers waren ‘Never alone’ en de happy hardcore-classic ‘Come Take My Hand’.

Sinds 2006 treedt het gezelschap weer regelmatig op tijdens jaren 90-themafeesten, zoals in Hellendoorn. Daar maakt dj Jeroen Post eveneens zijn opwachting. Hij was destijds een televisie-icoon als vj bij muziekzender TMF.

Feest bij coverband

Het tweedaagse festival in het Geurenpark dat gratis toegankelijk is, begint vrijdagavond al. Dan staat de bekende coverband Lead op het podium. Deze formatie bestaat uit vijf muzikanten en een zangeres. Bij hun optredens hebben ze slechts één doel voor ogen: feest maken. Hun repertoire varieert van Bon Jovi, Wildstylez, Normaal en André Hazes tot aan Queen, Snollebollekes, Bruno Mars, Guus Meeuwis en AC/DC. 

,,We verwachten ook dit jaar weer beide dagen een gezellige drukte op Geurenpop”, verwacht organisator Dennis van Dam. In 2019 verschenen vrijdag 1.200 bezoekers en een dag later waren er zelfs 1.500 belangstellenden.

Reggestreek