De gemeente Wierden telt tegenwoordig 27 AED’s.
Volledig scherm
De gemeente Wierden telt tegenwoordig 27 AED’s. © Peter Zandee

Wierden heeft intussen genoeg AED’S voor hartreanimatie

WIERDEN - Binnen heel Wierden zijn met 27 draagbare apparaten inmiddels voldoende AED’s te vinden, waarmee bij hartstilstand het hartritme valt te herstellen. Die bevinden zich van elkaar op een straal van 500 meter.

Daarom wil de gemeente een regeling stopzetten, die sinds 2010 de aanschaf van AED’s  stimuleerde. Daarvoor werd eenmalig 300 euro als bijdrage betaald, maar dat is niet langer nodig. Het netwerk voor de draagbare AED’s wordt nu door de gemeente ‘voldoende dekkend’ genoemd.

De 27 plekken

De AED’s zijn op de volgende loacties in Wierden te vinden: 2e Lage Veldsweg, Botterhof 1, Dr. G.H. Beensweg 14, Grote Maatweg 73a, Kamillelaan 37, Lage Eggeweg 13, Lampertheimstraat 34, Marktstraat 1, Nijverdalsestraat 83, Nijverheidsstraat 7, Plantsoenlaan 1, Rozemarijnsingel 6, Schering 13, Tulpenstraat 1 en Vriezenveenseweg 54a (allen Wierden); Bekkenhaarsweg 28, Nieuwe Schoolweg 5 en Piksenweg 21 (allen Hoge Hexel); Bornerbroekseweg 7, Het Reggedal 23, Middenplein 16, Pastoor Heimerikxstraat 3, Reggestraat 100, Stokreefsweg 9 en Waterpoort 20 (allen Enter); Blokkendijk 1 (Zuna); Hexelseweg 35 (Het Loo); Nottermorsweg 2 en Van Kregtenweg 9 (beiden Notter); Rijssensestraat 120 (Huurne); Sluizendijk 2 (Rectum); Ypeloschoolweg 2a (Ypelo).

  1. Na 75 jaar een gedenksteen in Hellendoorn: ‘Fantastisch dat ze zo alsnog worden geëerd’
    PREMIUM

    Na 75 jaar een gedenk­steen in Hellen­doorn: ‘Fantas­tisch dat ze zo alsnog worden geëerd’

    HELLENDOORN - Voor velen is het straks niet meer dan een stenen paaltje op een grasveldje bij een driesprong aan de rand van het dorp. Maar voor de nabestaanden van de Hellendoorners Gerrit Jan Grobbink en Marinus Maris en onderduiker Klaas Andries Neuman voelt dit gedenkteken als een erkenning. Ook hun geliefden zijn oorlogsslachtoffer. Op die erkenning hebben ze 75 jaar moeten wachten.

Reggestreek