Volledig scherm
Binnen de gemeente Wierden zijn nu slechts drie laadpalen voor elektrische auto's en hybrides aanwezig op openbare plekken. © Ronald Hissink

Wierden krijgt snel meer laadpalen voor elektrische auto’s

Binnen de gemeente Wierden komen binnenkort meer laadpalen voor elektrische auto’s en hybrides. Burgemeester en wethouders beantwoorden daarmee heel snel schriftelijke vragen van de CDA-raadsfractie. 

Dick Janssen
Wierden

Wethouder Richard Kortenhoven meldt dat in de gemeente drie laadpalen zijn te vinden. De christendemocraten gaven afgelopen weekeinde aan dat dit er slechts twee waren: één in het dorp Wierden en één in het dorp Enter.

De gemeente is voornemens het aantal laadpalen op openbare plekken in Wierden, Enter en Hoge Hexel uit te breiden. Dat kan met behulp van een provinciale subsidie. Belangrijke voorwaarde bij het plaatsen is dat voldoende behoefte aan een laadpaal bestaat. 

Wierden bekijkt nu of die gewenst zijn bij de diverse kulturhusen in de buurtschappen. Het is verder mogelijk voor inwoners met een elektrische auto die hun wagen niet kunnen laden op eigen terrein, om gratis een laadpaal aan te vragen via: openbaarladen.nl. In overleg met de gemeente wordt dan gekeken naar een geschikte locatie binnen 250 meter van het woonadres. Uiteindelijk bepaalt de gemeente dan de definitieve plek en wijst de parkeerplaats aan.

  1. Johan (76) uit Holten heeft beenmergfibrose en hoort er eigenlijk niet meer te zijn: ‘Ik ben de nul procent’
    PREMIUM
    Ik heb geleefd

    Johan (76) uit Holten heeft beenmergfi­bro­se en hoort er eigenlijk niet meer te zijn: ‘Ik ben de nul procent’

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Johan Jansen (76) vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen.’

Reggestreek