Volledig scherm
Thijs Kemperink werkt op 17 maart mee aan de Wierdense benefiet voor de stichting Roparun. © Annina Romita

Wierdens team wil ruim 10 mille inzamelen voor Roparun

WIERDEN/ENTER - De Albergse cabaretier Thijs Kemperink moet dé publiekstrekker worden van de benefiet die het Wierdense deelnemersteam dinsdagavond 17 maart in Enter houdt voor de jaarlijkse Roparun, de langste estafetteloop ter wereld in het Pinksterweekeinde.

„We hopen dat dit de grote financiële klapper voor ons wordt”, zegt teamcaptain Hans Ros van het Team Welkom Wierden, dat eind mei weer meedoet aan de sportieve krachtmeting tussen het Duitse Hamburg en Rotterdam. „Bij ons debuut haalden we 10.000 euro binnen. Dat mochten we schenken aan twee hospices in Rijssen en Hellendoorn.” De stichting Roparun zet zich voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten.

„We zouden het mooi vinden als we nu meer dan die 10 mille bijeen weten te brengen”, geeft Laura Lenting aan, die ook in het organisatiecomité zit. Naast de benefiet staan allerlei andere activiteiten te wachten die geld moeten opleveren, zoals auto wassen, een verkoop van kerst- en paasartikelen en een trailrun op de Sallandse Heuvelrug.

Samenwerking

De ploeg sportievelingen bestond in 2019 alleen uit ambtenaren van de gemeente Wierden, waar Ros en Lenting ook werken. De teamcaptain: „Inmiddels doen ook inwoners van Wierden en omliggende plaatsen mee in onze ploeg van 29 personen. En we werken nauw samen met drie Roparunteams uit Almelo, Rijssen en Haaksbergen. Samen sta je toxch sterker.”

Waar voor je geld

Het idee voor de benefiet op dinsdagavond 17 maart vanaf 19.00 uur in De Kröl aan de Enterse Dorpsstraat werd bedacht door Ros, die in zijn vrije tijd werkzaam is als kelner. „Zo ontdekte ik drankjes serverend op zo’n feest in Saasveld dat zoiets heel goed kan lopen. De kosten - 85 euro per persoon - lijken hoog, maar het is voor een aansprekend goed doel. En daarvoor krijg je wel een vijfgangendiner, vijf drankjes, een veiling, optredens van cabaretier Kemperink, een top-tonprater uit Brabant en de Enterse zangeres Anouk, die deelnam aan het tv-programma The Talent Project en vocaliste is bij coverband Broadway. En Harry Slagman uit Tilburg die al 23 maal meedeed aan de Roparun, vertelt een aangrijpend verhaal over zijn ervaringen. We hopen op zo’n 230 bezoekers en het zou goed uitkomen wanneer ze zich begin maart allemaal aangemeld hebben.”

Aanmelden voor benefiet: roparunwierden@gmail.com.  

Reggestreek