Een wandeling langs de Wierdense Stouwevijver is meestal bedoeld ter ontspanning.
Volledig scherm
Een wandeling langs de Wierdense Stouwevijver is meestal bedoeld ter ontspanning. © HSV Ons Genoegen

Wierdense jeugd fietst bewust hoestend langs wandelaars bij vijver

WIERDEN - De nodige consternatie ontstond gistermiddag op de Wierdense Facebookpagina ‘Leven in en rondom Wierden’. Daar meldde een buurtbewoonster dat ze kort daarvoor bij een wandelrondje om de Stouwevijver in het dorp een vervelende ervaring had opgedaan. 

‘Een groepje jongens vond het leuk bewust hoestend langs voetgangers te fietsen’, gaf ze aan. ‘Ik snap werkelijk niet dat ze dit leuk vinden in deze tijd. De ouders zouden hen binnen moeten houden als ze zich buiten niet weten te gedragen’. 

Quote

De ouders zouden deze jongen binnen moeten houden als ze zich buiten niet weten te gedragen

Buurtbewoonster, Stouwevijver Wierden

Het leverde haar veel meelevende reacties op. De vrouw heeft het voorval bij de politie gemeld. Maar het bleef vooralsnog onbekend of de agenten ter plekke vaker gaan patrouilleren.

Overlast door jongeren

Andere Wierdenaren deelden op de Facebookpagina mee dat ze de voorbije week soortgelijke ervaringen meemaakten langs de Stouwevijver in Wierden-Oost. Er houden zich vaak jongeren op, die in de buurt van de tafeltennistafel in dit park voor overlast zorgen. De gemeente wil in dit park een jongerenontmoetingsplek realiseren, maar na bezwaren vanuit de buurt is de aanleg daarvan uitgesteld.

Reggestreek