De paden langs de Stouwevijver in Wierden-Oost zijn geliefd bij wandelaars, maar niet als jongeren er overlast veroorzaken.
Volledig scherm
De paden langs de Stouwevijver in Wierden-Oost zijn geliefd bij wandelaars, maar niet als jongeren er overlast veroorzaken. © HSV Ons Genoegen

Wierdense politie blijft hangjeugd bij vijver scherp in gaten houden

WIERDEN - De Wierdense politie heeft de afgelopen dagen diverse keren gecontroleerd of bij de Stouwevijver in Wierden-Oost sprake was van overlast door jongeren. De aanwezige jeugd veroorzaakte op dat moment geen hinder.

Op de Facebookpagina ‘Leven in en rondom Wierden’ plaatste een buurtbewoonster dinsdag een bericht over een vervelende ervaring met jongeren bij de Stouwevijver aan de dorpsrand. Tijdens haar wandelrondje passeerde een groepje fietsende jongens dat voetgangers ‘bewust hoestend’ voorbij ging. De vrouw sprak haar ergernis daarover uit op de site en ze meldde dat ze het voorval had doorgegeven bij de politie.

Rotzooi opgeruimd

Die laat weten dat dinsdagmiddag inderdaad een melding binnenkwam over het incident bij de Stouwevijver. Patrouillerende agenten troffen ter plekke jongeren aan. „Met hen is door de collega’s gesproken”, geeft een woordvoerder van de Wierdense politie desgevraagd aan. „De rotzooi die ze blijkbaar daar hadden gemaakt, is op verzoek van de agenten opgeruimd.”

Quote

De bekende plekken in Wierden waar overlast door jongeren voorkomt, blijven we geregeld bezoeken

Politie, Wierden

Surveillances

De politie kondigt verder aan dat de bekende plekken in Wierden waar overlast door jeugd voorkomt, de komende tijd regelmatig tijdens surveillances bezocht zullen worden. Dat gebeurde overigens ook al de afgelopen periode. 

Gras kapot rijden

Het Facebookbericht zorgde dinsdag voor veel reacties. Meerdere bewoners van de wijk Wierden-Oost deelden mee dat de jongeren al enkele weken vaak rondhangen bij de Stouwevijver, ook in de weekeinden. Een enkeling stelde dat ze gras kapot rijden met hun scooters en troep achterlaten. 

Rol van ouders

Meerdere Wierdenaren concludeerden dat de betrokken ouders hun kinderen betere aanwijzingen moeten geven hoe ze zich nu buiten vertoevend behoren te gedragen. En als ze die niet navolgen, zouden de ouders hen binnen dienen te houden.

Reggestreek