Volleyball on Wood Floor volleybal stockadr Getty Images
Volledig scherm
Volleyball on Wood Floor volleybal stockadr Getty Images © Getty Images

WVC-voorzitter wil niet zeggen
of assistent-trainer uit functie is gezet

WIERDEN/VORDEN - De assistent-trainer van vrouwen 1 bij de Wierdense club WVC Volley kreeg een taakstraf van 30 uur opgelegd door de Zutphense politierechter. Voor geheime filmopnamen in een kleedkamer. WVC-preses Arjan Wassink wil nauwelijks reageren op de kwestie. Hij wil ook niet zeggen of de man uit zijn functie is gezet.

Geheime filmopnamen

Wierdenaar B. (55) maakte eind vorig jaar in Vorden geheime filmopnamen in de kleedkamer van douchende speelsters van tegenstander Dash uit Vorden. „Ik ben het eens met de woorden van de Dash-voorzitter en daarbij wil ik het laten”, aldus WVC-preses Wassink. Rein Bruinsma zei maandag namens Dash: „We zijn vooral voor de betrokken volleybalsters erg opgelucht door deze uitspraak en ook blij dat alles nu afgerond is.” Hij benadrukte verder dat de kwestie impact had op alle betrokkenen.

Naderhand analyseren

Wassink wil niet aangeven of B. uit zijn functies gezet is bij WVC. Maar zijn naam staat niet meer op de site van de club. De Wierdenaar was assistent van de vrouwenhoofdtrainer én scout en wed-strijdanalist. In die laatste hoedanigheid maakte hij ook filmopnamen van de competitieduels die het eerste vrouwenteam van WVC speelde. Dat is op dit spelniveau (eerste divisie) gebruikelijk. Alle clubs leggen met mobiele camera’s de wedstrijdbeelden vast om die naderhand te analyseren.

Ouderling

De veroordeelde was ook ouderling binnen wijk 2 van de hervormde gemeente in Wierden. Inmiddels komt zijn naam niet meer voor op de site en is er een vacature. „Ik doe hierover geen uitspraak”, aldus wijkpredikant Thomas Smink.

Reggestreek