Het zonnepark in Hoge Hexel moet 8 hectare groot worden.
Volledig scherm
Het zonnepark in Hoge Hexel moet 8 hectare groot worden. © Arjan Gotink

Zonnepark Hoge Hexel nog lang niet zeker

WIERDEN/HOGE HEXEL - Het is nog lang geen uitgemaakte zaak dat een groot zonnepark aan de Flierweg in de Wierdense buurtschap Hoge Hexel kan worden aangelegd. Zo zullen de twee overburen zo goed als zeker bezwaar aantekenen tegen het plan, waardoor hun riante uitzicht voor een flink deel verdwijnt.

Wethouder Johan Coes gaf daarnaast gisteravond in een raadscommissie aan dat de ontwikkelaar van het zonnepark, het bedrijf Zonnatuurlijk uit het Limburgse Elsloo, de buurtbewoners voldoende gelegenheid moet geven om mee te doen en financieel profijt te trekken uit het plan. Als dit niet het geval is, dan zal Wierden volgens Coes zeker niet de benodigde vergunning verlenen voor de aanleg van het zonnepark in Hoge Hexel. 

„Het lijkt erop dat de omwonenden met een minimaal bedrag worden afgescheept, en dat er maar één persoon is die flink lachen: de initiatiefnemer uit Limburg”, zei PPW-raadslid Egbert Wessels. „Wij hopen dat burgemeester en wethouders de bewoners willen ondersteunen, zodat er voor hen financieel meer uit te halen valt.”

Reggestreek