Volledig scherm
Lars van Galen van Het Lansink © Cees Elzenga & Lars van Galen

3 budget kersttips van Twentse topkok

ENSCHEDE - De decembermaand is al duur genoeg voor veel gezinnen. Daarom 3 presentatietips van sterrenchef Lars van Galen uit Borne.

De Twentse kok ging voor deze krant de uitdaging aan: kun je een kerstdiner maken voor de prijs van een McKroket? Wonder boven wonder slaagde de chef van Hotel ‘t Lansink daar in. 

 Van Galen geeft hieronder 3 handige tips voor de kerstmaaltijd in eigen keuken. Het eten mooi presenteren hoeft namelijk niet altijd duur te zijn, volgens de chef.

Tip 1: “Heb je aardappelpuree, smeer dan een dun laagje op wat bakpapier en droog dit in de oven. Je krijgt er een knapperig aardappelkoekje voor terug, heel leuk voor de presentatie.”

Tip 2: “Kook wat rijst en droog deze in de oven, pof ze daarna in wat hete zonnebloemolie tot een soort rijst popcorn. Lekker op een salade”

Tip 3: “Bereid alles de dag ervoor goed voor zodat je op de dag zelf alleen e.a. hoeft af te werken en warm te maken, dan heb je zelf ook nog een leuke kerst!”

Bekijk hieronder de test: kan Van Galen een feestelijk kerstdiner maken voor 2,50 euro per persoon?