Volledig scherm
PREMIUM
Huisman Installatietechniek bestaat 90 jaar. Bert Geerligs, Marion Drenthen en Jan Peter Huisman in de werkplaats waar de voorproductie plaatsvindt © Frans Nikkels

90 jaar Huisman Installatietechniek: van loodzware gietijzeren ketels naar warmtepompen

DAARLERVEEN / VROOMSHOOP - Ambachtsman Adolf Huisman weet van aanpakken. In 1929 opent hij een radiowinkel, maar heb je je fiets kapot dan kun je ook bij hem terecht. Vier generaties later zijn de werkzaamheden compleet veranderd, maar het familietrekje is gebleven.

Aan het roer staan nu achterkleinkinderen Jan Peter en Marion Drenthen-Huisman. Beider levens zijn verweven met het familiebedrijf. Ze groeien op boven het bedrijf en peuzelen tussen de middag de boterhammen op in de kantine bij het personeel. „Als klein jongetje ben ik in mijn vrije tijd te vinden in het magazijn”, herinnert Jan Peter zich nog goed. „Ik zie mijn moeder de rekeningen nog zo uitschrijven aan de keukentafel”, vult Marion aan. Tegenwoordig werkt het bedrijf dagelijks met warmtepompen en zonnepanelen. Dat is in de beginjaren van het bedrijf wel anders.