Volledig scherm
Op de A1 bij Hengelo botsten 3 voertuigen op elkaar. © News United / Jack Huygens

A35 weer vrij na eerdere aanrijding in drukke ochtendspits

updateAZELO – De A35 is weer vrijgegeven. De snelweg was maandagmorgen enkele uren afgesloten tussen Borne-West en knooppunt Azelo vanwege een ongeluk. Ook op de A1 ging het mis in de drukke ochtendspits.

Het ongeluk op de A35 vond in de rijrichting van Enschede naar Almelo plaats. Bij de aanrijding waren vijf voertuigen betrokken. Twee personen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere personen werden behandeld door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee. 

Ook op de A1 gebeurde een ongeluk met letsel tussen Hengelo en knooppunt Buren. Net na de afrit naar Plein Westermaat botsten drie auto’s op elkaar. Een uur eerder was het ook al raak op de A35. Rond half acht gebeurde er  een ongeval tussen knooppunt Azelo en de afrit Almelo-Zuid. De overige weggebruikers ondervonden daarvan hinder, waardoor er enige tijd sprake was van langzaam rijdend verkeer.

Stakingen

Door stakingen was het een drukkere ochtendspits dan normaal. De stakingen in het openbaar vervoer begonnen deze maandagmorgen al vroeg. Rond 7.30 uur zijn de eerste treinen weer gaan rijden. Na de stakingen in het openbaar vervoer starten politie, douane en defensie hun estafette. Dan rijden ze met hun voertuigen over de volle breedte van de weg met een snelheid van 66 kilometer per uur naar Den Haag.