Volledig scherm
Celebesstraat © Google Streetview

Aanhoudingen en schoten in Hengelo: ‘Leek wel een politiefilm’

updateHENGELO - De politie heeft vannacht in Hengelo een auto achtervolgd en uiteindelijk klemgereden aan de Celebesstraat. Daarbij werden vier waarschuwingsschoten gelost. Vier inzittenden van de auto zijn aangehouden.

Volgens politiewoordvoerder Ruud Visser werden de waarschuwingsschoten gelost omdat de inzittenden niet reageerden op instructies om de auto te verlaten. „We wisten dat er in de auto een pistool aanwezig was. Dat was ook de reden van ons optreden. Iemand had dit wapen gezien en had ons gebeld. Voor de rest hebben we de zaak nog in onderzoek.”

De politieactie leidde tot grote consternatie in de buurt. „Alsof we getuige waren van een politiefilm, maar dan gewoon in je eigen straat”, aldus een buurtbewoonster. De aanhoudingen vonden plaats voor de deur van de huis, vlakbij de kruising met de Billitonstraat

Sirenes en schoten

„Het was rond half een. We lagen al in bed. Opeens hoorden we sirenes en schoten, zeker meerdere keren en heel anders dan vuurwerk. Op zo’n moment ben je klaar wakker. Van achter de deur van onze slaapkamer hebben we alles gezien en gehoord. We hoorden de agenten schreeuwen en zagen hoe er vier mannen uit de auto werden gehaald, precies zoals dat ook gaat in politiefilms. Ze moesten hier op straat knielen. Uiteindelijk werd er ook nog een pistool uit de auto gehaald. Dat heeft hier enige tijd op de stoep gelegen. Heel bizar. Ik heb er de hele nacht nog aan moeten denken.”

‘Bijna iedereen was wakker’

De hele actie duurde ruim een uur. De straat werd aan twee kanten afgezet. Er waren meerdere politie-auto’s bij betrokken. „Bijna iedereen was wakker. Hier verderop was een verjaardagsfeestje. De jongeren die daar waren, wilden nog uit. Ze moesten allemaal achter het huis wachten tot het voorbij is. Even plotseling als het begon, was het daarna ook weer voorbij. Dat de politie dan niet even de moeite neemt om de bewoners bij te praten, kan ik niet begrijpen.”