Volledig scherm
© Jeroen Kuitert

Alle partijen werken mee aan Kieswijzer Overijssel

ENSCHEDE - Alle dertien partijen die meedoen aan de verkiezingen in Overijssel, werken mee aan de Kieswijzer die deze krant ontwikkelt. De afgelopen weken bogen de partijen zich over zestien thema’s en bepaalden daarbij hun belangrijkste standpunten. Die vormen de basis voor de stemhulp, die op 2 maart online komt via www.tubantia.nl.

In de Kieswijzer komen zestien thema’s, waar telkens vijf smaken bij horen. De partijen hebben aangegeven welke smaak het beste bij hen past. Door vanaf 2 maart de Kieswijzer in te vullen, kunnen kiezers zien welke partijen het beste overeenkomen met hun eigen mening.

Programma’s

Wie vervolgens meer wil weten over een onderwerp of de mening van de partij, krijgt daarvoor diverse mogelijkheden via de Kieswijzer. Zo worden er verwijzingen opgenomen naar het verkiezingsprogramma van de desbetreffende partij en is er achtergrondinformatie te vinden over de thema’s. 

Belangrijkste thema’s

De thema’s zijn bepaald door de redactie van Tubantia, op basis van een onderzoek onder lezers naar de belangrijkste verkiezingsthema’s. Onderwerpen die terugkomen in de Kieswijzer zijn onder meer openbaar vervoer, de N35, werkgelegenheid, natuur en woningbouw. 

De regionale titels van De Persgroep, waar ook Tubantia bij hoort, lanceren een Kieswijzer voor alle twaalf provincies. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart vorig jaar maakte Tubantia een Kieswijzer voor de 15 gemeenten in het verspreidingsgebied. Die werd toen ruim 158.000 keer geraadpleegd.

Volledig scherm
© Kieswijzer