Volledig scherm
© Thinkstock

Almeloër én vervangende chauffeur gearresteerd na rijden onder invloed

BOCHOLT - Een 29-jarige man uit Almelo en een 23-jarige man uit Enschede zijn afgelopen weekend gearresteerd in het Duitse Bocholt, nadat bleek dat ze onder invloed van drugs een auto bestuurden. Opvallend: de Enschedeër werd in de boeien geslagen nadat hij juist zijn Almelose kameraad kwam ophalen van het bureau in Bocholt.

De 29-jarige man uit Almelo liep tegen de lamp na een controle op de Dinxperloër Strasse. Een test wees uit dat hij onder invloed van thc achter het stuur zat. Bovendien was de Almeloër niet in het bezit van een geldig rijbewijs en stonden er nog twee aanhoudingsbevelen tegen hem uit. 

Ook bijrijder onder invloed

De man werd daarop naar het bureau gebracht. Zijn auto werd overgedragen aan de bijrijder: een 23-jarige man uit Enschede. Toen deze een tijdje later ook op het bureau arriveerde om zijn maat op te halen, vermoedde de politie dat ook hij onder invloed van drugs verkeerde. Dat bleek inderdaad het geval, waarop de 23-jarige Enschedeër ook is aangehouden door de politie in Bocholt. In de auto werd daarna ook nog eens inbrekerswerktuig gevonden.