Volledig scherm
André Kuipers, met rechts naast zich een doventolk, opende maandagmorgen de International Project Week van Saxion, waaraan zo'n 1.100 studenten meedoen. © Annina Romita

André Kuipers opent internationale projectweek Saxion Enschede

ENSCHEDE - Zo’n 1.100 studenten en leerlingen uit binnen- en buitenland buigen zich een week lang over tientallen vraagstukken uit het bedrijfsleven. Astronaut André Kuipers deed de aftrap.

Met het delen van zijn ervaringen over het leven en werken in ruimtestation ISS opende Kuipers maandagmorgen in het Wilminktheater de International Project Week van hogeschool Saxion. Hij vertelde onder meer over de internationale samenwerking in ruimte, maar ook over het eten in een ruimteschip. „Het lijkt op kattenvoer, maar smaakt ok.”

Winnen

Aan de projectweek doen studenten mee  van diverse opleidingen van Saxion, maar ook uit Duitsland, Zwitserland, Polen en Schotland. Ze werken in teams met 5 havo-leerlingen van onder meer het Twents Carmel College De Thij uit Oldenzaal, Lyceum De Grundel uit Hengelo en het Bonhoeffer College uit Enschede. Vrijdag presenteren ze hun oplossingen voor diverse vraagstukken. Een vakjury bestaande uit vertegenwoordigers kiest het winnende idee.