Get Jealous van de Almelose Lotta Rasva is één van de acts uit deze regio op de showcase in Groningen. Vorig jaar waren ze onder andere te zien tijdens de Popronde in Almelo.
Volledig scherm
Get Jealous van de Almelose Lotta Rasva is één van de acts uit deze regio op de showcase in Groningen. Vorig jaar waren ze onder andere te zien tijdens de Popronde in Almelo. © Lars Smook

Artiesten van ArtEZ hebben eigen showcase op festival Eurosonic in Groningen

ENSCHEDE/GRONINGEN - Studenten van de ArtEZ Popacademie uit Enschede maken aankomend weekend hun opwachting tijdens het grote showcasefestival Eurosonic Noorderslag in Groningen. Een handvol artiesten uit het oosten van het land staat aankomende vrijdagavond zelfs centraal tijdens een speciale showcase in de landelijk bekende uitgaansgelegenheid De Drie Gezusters. 

Samen met het alternatieve radiostation Penguin Radio organiseert de muziekopleiding ‘In de Draaibar’: een avond vol muziek van veelbelovende acts van ArtEZ, van de vestigingen in Enschede, Zwolle en Arnhem. 

De aftrap

De avond in Groningen wordt afgetrapt door Lauringer, de artiestennaam van singer-songwriter Laura. Daarna speelt de band Lovers & Lions uit Enschede, gevolgd door punkband Get Jealous met frontvrouw Lotta Rasva uit Almelo. Wie na deze drie acts nog niet genoeg heeft gehad kan volgens de organisatie energiek afsluiten bij raveact Druiprek. De showcase in de Drie Gezusters begint vrijdag 17 januari om 20.00 uur en duurt tot middernacht. Toegang is gratis. 

Naast de ArtEZ-acts staan er ook andere artiesten uit Oost-Nederland op het programma van Eurosonic Noorderslag. Zo zijn onder andere Vault, Black Monsoon, Money and the Man, Tricklebolt en No Wow aankomend weekend te bewonderen in het noorden van het land. 

Artiesten van morgen

Eurosonic Noorderslag wordt jaarlijks gehouden in Groningen en geldt als hét evenement waar ‘de artiesten van morgen’ vooral voor boekers van poppodia en festivals te zien zijn. Hoogtepunt is de jaarlijkse uitreiking van de Popprijs, de prijs voor de artiest die het afgelopen jaar het meest heeft bijgedragen aan de Nederlandse muziekwereld. Eurosonic Noorderslag begint woensdag 15 januari en duurt tot en met zaterdag 18 januari.