Volledig scherm
Erik en Hermien Kuiper van de IJskuip toen ze op het punt stonden naar Italië te vertrekken. © Emiel Muijderman

Bellisimo! IJs uit Denekamp scoort ook op WK

RIMINI/DENEKAMP - Erik en Hermien Kuiper uit Denekamp hebben de wereldtitel niet gewonnen, maar hebben wel prachtig gescoord op het wereldkampioenschap ijs maken in Rimini. Ze kregen zondagavond rond 22.00 uur een speciale vermelding op de Grand Worldtour. 

Eerder wonnen Erik en Hermien dit jaar al de Europese titel. De Denekampers deden mee met hun eigen boerenijs. Op precies te zijn: yoghurtijs met walnoten, honing en Twentse frambozen. In het mooie Italiaans: Yogurt al miele con lamponi e noci. 

Zevende hemel

Kuiper is in de zevende hemel. Hij had niet gerekend op het goud. "Het niveau is zo enorme hoog, het is allemaal zo ongelofelijk lekker."  Dan toch een speciale vermelding krijgen is een grote eer. "Echt geweldig gaaf. Wat een ervaring om mee te maken. Die vermelding gaat natuurlijk in onze zaak."

Eigen melk

Ze hadden ook niets aan het toeval ovegelaten in de afgelopen vier dagen waarin, waarin ze maar liefst 200 kilo van hun bekroonde ijs maakten. Voor jury en bezoekers aan het evenement, wel zo'n 60.000 man. De Tukkers waren met een speciale koelwagen vol verse melk van hun eigen Jersey-koeien, Twentse walnoten en honing van een bijenvolk uit de regio vertrokken ze naar Rimini. 

Ook in Italië kun je melk kopen, honing en walnoten. Maar ze zijn ervan overtuigd dat het juist de combinatie van hun eigen melk en de Twentse streekproducten de sleutel is van hun geheim. "We probeerden echte helemaal niets aan ons product te veranderen sinds Bologna. Wat goed is moet je zo houden." 

Erik en Hermien Kuiper turnden eerder hun klassieke melkveebedrijf aan het Almelo-Nordhornkanaal om tot een succesvolle ijsboerderij met speeltuin. Voor de lol deden ze eerder dit jaar mee aan een internationale wedstrijd en stroomden zo onverwacht door naar het Europees kampioenschap ijs draaien in Bologna.