Bijzondere ontvangst voor Emmen-supporter Dennis in Almelo

videoALMELO - Een bijzonder welkom voor Dennis Groen uit Emmen, zaterdagavond bij het stadion van Heracles uit Almelo. Bij de hoofdingang van Erve Asito stond een erehaag van de Brigata Fanatico voor hem klaar. Dennis zelf arriveerde in een wensambulance.

De fanatieke Emmen-supporter werd 3 weken geleden getroffen door een hersenbloeding. Hij is deels verlamd en hem wacht een zwaar revalidatieproces. „Daarom wilden wij hem vlak voor de uitwedstrijd tegen Heracles een hart onder de riem steken”, zegt Ben Oort, demissionair bestuurslid van de Brigata.

Dat deden ze door op de fiets van Emmen naar Almelo te reizen. „Zeven jaar geleden fietste Dennis van Emmen naar Deventer, als een ludieke actie. Vandaar dat wij dit nu voor Dennis doen”, aldus Oort, die nu klaar staat met een vlag waarop de naam ‘Dennis’ is geverfd.

Tranen

Supporters van FC Emmen zijn van Emmen naar Almelo gefietst om hun vriend en Emmen supporter een hart onder de riem te steken die een hersenbloeding heeft gehad.  Dennis kwam aan in een wensambulance.
Volledig scherm
Supporters van FC Emmen zijn van Emmen naar Almelo gefietst om hun vriend en Emmen supporter een hart onder de riem te steken die een hersenbloeding heeft gehad. Dennis kwam aan in een wensambulance. © Lars Smook

Wanneer de wensambulance aankomt zingen de 37 vrienden hem toe. ‘Dennis is een Emmenaar’, klinkt het. Wanneer de hoofdgast op een brancard uit de ambulance en het stadion wordt ingereden, is hij duidelijk geroerd. Dat geldt ook voor de stoere mannen in de erehaag. Ook bij de Brigata Fanatico vloeien tranen.

„Heracles heeft hier volledig aan meegewerkt”, zegt Oort. „Nu nog drie punten”, grapt hij. „Maar nee, ik denk niet dat ze zó ver gaan.” De supporters gaan trouwens niet op de fiets terug. „Zeventig kilometer, nee dan doen wij niet elke dag”, bekent Oort. „We gaan met de supportersbus. En de fietsen gaan op een kar weer naar Emmen.”