Brandweer werft vrijwilligers: zorg dat je erbij komt, ‘saamn maakt wiej ‘t veur mekaar!’

videoENSCHEDE - Van Boekelo tot Goor en van Haaksbergen tot Holten: Brandweer Twente zoekt voor achttien kazernes in de regio ‘verse’ brandweervrijwilligers. Maandag begint de wervingscampagne onder de titel ‘Saamn maakt wiej ‘t veur mekaar!’

Voor de verschillende brandweerposten van Brandweer Twente wordt vanaf maandag actief geworven voor ‘gewone’ brandweervrijwilligers vanaf 18 jaar. Het gaat om vrijwilligers voor de posten Boekelo, Borne, De Lutte, Delden, Denekamp, Diepenheim, Goor, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo Noord, Holten, Losser, Markelo, Nijverdal, Oldenzaal, Ootmarsum, Tubbergen en Wierden.

Daarnaast zoekt de brandweer flexwerkende vrijwilligers die voor hun hoofdberoep de brandweerkazerne willen gebruiken om er de laptop open te klappen: de kazerne als alternatief voor het bedrijfsverzamelgebouw. 

Pilot

Dat principe kent Brandweer Twente sinds afgelopen jaar, als pilot. Op één van de brandweerkazernes Boekelo, Borne, Ootmarsum en Tubbergen  zorgt Brandweer Twente voor een basiswerkplek met faciliteiten als een printer en koffie/thee. Van brandweervrijwilligers die er gebruik van willen maken, wordt verwacht dat ze er minstens twee dagen in de week zitten. Tegen tussendoor afspraken buiten de deur maken is geen bezwaar, zolang de vrijwilligers ‘in de benen komen’ als hun pieper gaat.

Campagne

Maandag begint de wervingscampagne; solliciteren kan tot en met 15 maart. Op zaterdag 8 februari wordt voor belangstellenden een informatiebijeenkomst gehouden op brandweer-oefencentrum Troned op de Twente Safety Campus op de voormalige vliegbasis Twenthe. '

Voor meer info: www.brandweertwente.nl/werkenbij

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP