Volledig scherm
Brandweer Twente zoekt weer vrijwilligers. © Christian van der Meij

Brandweer zoekt vrijwilligers, ook voor
24-uursdienst in Hengelo

HENGELO/ALMELO - Brandweer Twente gaat nu ook in Hengelo over op 24-uursdiensten. Dat moet de paraatheid verbeteren. Almelo werkt daar al mee.

 Brandweer Twente zoekt al langer naar manieren om de paraatheid in Hengelo te vergroten. Dat heeft onder meer te maken met de toegenomen verkeersdrukte en veranderende infrastructuur rondom de hoofdkazerne aan de Lansinkesweg. Nieuwbouw op een andere locatie bleek te duur.

Rooster

Daarom wordt nu overgestapt op 24-uursdiensten. Dat betekent dat vrijwilligers vanaf 1 maart volgend jaar 's avonds, 's nachts en tijdens de weekeinden in de kazerne blijven: volgens een rooster om de zes of twaalf dagen. Ze kunnen dan meteen uitrukken.

Vrije instroom

Daarvoor wordt tijdens de reguliere wervingscampagne, die dinsdag werd gestart, gericht gezocht naar in eerste instantie twee vrijwilligers voor zo’n kazernering. Ook voor Almelo, waar al langer zo wordt gewerkt, worden twee personen gezocht. Daarnaast worden, ook voor de andere locaties, vrijwilligers gezocht die binnen enkele minuten op de kazerne kunnen zijn. Dat heet de vrije instroom. Begin volgend jaar begint daarvoor een opleiding met 24 plekken. Ook worden nieuwe vrijwilliger brandweerduikers gezocht.

Minder lang wachten

Waar de brandweer voorheen een grote wervingscampagne per jaar hield, worden er voortaan twee per jaar gehouden. Mede om te voorkomen dat vrijwilligers na het aanmelden lang moeten wachten op een opleidingsplek. Zaterdag 8 september wordt een informatiebijeenkomst gehouden. Waar en hoe laat is nog niet bekend. Aanmelden kan via www.brandweertwente.nl.