Brandweerkorpsen in Twente staan stil bij omgekomen collega’s

Verschillende brandweerkorpsen in Twente staan deze zaterdag stil bij hun omgekomen collega’s. Bij kazernes hangen de vlaggen halfstok. Een aantal korpsen herdacht de gevallen collega’s met een water-ereteken.

Dit ereteken werd om 13.00 uur onder meer gegeven door de brandweerkorpsen van Vroomshoop. Het ereteken wordt gevormd door twee brandweerspuiten die een ereboog van water maken. De stralen ontmoeten elkaar in het midden op ongeveer tien meter hoogte. Ook door verschillende andere brandweerkorpsen in de regio werd een ereteken gemaakt.

Naast de fysieke uitingen, staan de brandweerkorpsen ook online stil bij de overleden collega’s. Op de Facebookpagina’s van de verschillende korpsen is de profielfoto vervangen door een zwart brandweerlogo.

Volledig scherm
Het brandweerkorps in Vroomshoop geeft het water-ereteken. © News United / Kevin Gerrits

Nationale brandweerherdenking

De herdenkingssymbolen in Twente maken onderdeel uit van de nationale brandweerherdenking die deze zaterdag plaatsvond bij het brandweermonument in Arnhem. De brandweer wil laten zien dat de gevallen collega’s niet worden vergeten en vragen aandacht voor de risico van het vak. De herdenkingen worden jaarlijks op de derde zaterdag in juni gehouden.

Volledig scherm
Ook de brandweer Wierden gaf het water-ereteken. © Brandweer Wierden