Volledig scherm
Kogelgaten in de ruit getuigen van de schietpartij donderdagnacht aan De Grutto in Almelo. © News United/ Jan Willem Klein Horstman

Burgemeester Almelo sluit woning na tweede schietpartij

ALMELO - Burgemeester Arjen Gerritsen heeft de woning aan De Grutto waar twee keer een schietpartij is geweest tot verboden gebied verklaard. De sluiting geldt in eerste instantie voor vier weken.

De burgemeester hoopt zo de rust in de Almelose buurt te herstellen. Het huis aan de Grutto werd donderdagnacht onder vuur genomen. Onlangs werd ook al een auto in de straat beschoten. Volgens buurtbewoners zou de zoon van het gezin het doelwit zijn. Hij is eerder veroordeeld zijn vanwege oplichting.

Schietpartij veroorzaakte veel onrust

Die zoon zat donderdagnacht in de woonkamer televisie te kijken, toen het vuur werd geopend. „Ik ben meteen weggedoken. Het gebeurde heel snel”, vertelde hij vrijdagmorgen nog. Hij wilde verder niets kwijt over het schietincident en wenst verder anoniem te blijven. De hernieuwde schietpartij veroorzaakte veel onrust in de buurt. De politie liet weten op de hoogte te zijn van de recente rechtszaak rond de zoon, en de inhoud daarvan, en die kennis mee te nemen in het onderzoek naar de beschieting.