Volledig scherm
Bernadette Morskieft: scherpe vragen over uitlenen zorggeld. © CDA Hengelo

CDA Hengelo wil actie tegen uitlenen van zorggeld

HENGELO -  Hengelo moet zich bezinnen op deelname aan Samen14/OZJT. CDA Hengelo vindt het ‘stuitend’ dat dat samenwerkingsverband van Twentse gemeenten het uitlenen van geld aan familie en bekenden niet als reden ziet om contracten te weigeren of te ontbinden.

De partij wil dat de zorginstellingen hun geld louter gebruiken waarvoor het is bedoeld: het verlenen van zorg . En niet  aan ‘vagen bestemmingen’ als de aankoop van onroerend goed. Het Hengelose college moet daarom maatregelen nemen om het lenen te stoppen.

Excessen

Onderzoek van deze krant wees uit dat instellingen op grote schaal zorggeld uitlenen voor bijvoorbeeld de aankoop van onroerend goed. Dat is formeel niet verboden. Maar wel reden voor het CDA om scherpe vragen aan het Hengelose college te stellen. “Wij willen weten of het college van deze excessen op de hoogte is en wat ze van plan zijn om hieraan te doen en wat de consequenties zijn voor de samenwerking met de veertien aangesloten gemeenten”, aldus CDA-raadslid Bernadette Morskieft.