Volledig scherm
De nieuwe auto van Jessie de Moor © Jessie de Moor

Daders houden woord: Jessie uit Rijssen heeft nieuwe auto

RIJSSEN - Hij had nog wel enige twijfel of het goed zou komen. Maar de mannen die zijn auto vernielden, hebben woord gehouden. Jessie de Moor uit Rijssen heeft een nieuwe Opel.

De 22-jarige keukenmonteur uit Rijssen zag zichzelf de komende dagen al op de fiets met de gereedschapskist achterop naar klanten rijden. Het busje waarmee hij zijn werk gaat doen, is namelijk nog in bestelling. Daarom was hij afhankelijk van zijn auto, een tweedehands Opel Corsa. Die werd echter zaterdag in een baldadige bui door drie mannen op de kop gerold, waarbij de auto onherstelbaar werd beschadigd.

Pizzeria

Een van de daders, die na hun actie doodleuk bij de pizzeria tegenover de vernielde auto gingen zitten, werd daar al snel door de politie aangehouden. Hij beloofde de schade snel te zullen betalen. In afwachting daarvan deed Jessie geen aangifte.

Naar de sloop

Kort nadat het verhaal zondag op de site van deze krant stond, werd Jessie gebeld. „Of ik tijd had om mee naar Deventer te gaan om een nieuwe auto te halen.” Die staat nu bij zijn huis. Weer een Opel Corsa. „Maar twee jaar jonger dan de oude. Ik heb dus niets te klagen.” De zaak is daarmee wat hem betreft ook afgedaan. En zijn oude Opel? „Die gaat naar de sloop. Die is zo beschadigd geraakt, daar kun je niks meer mee.”