De VVD in Overijssel pleit ervoor: een snelle intercity-verbinding tussen Zwollen en het Duitse Münster.
Volledig scherm
De VVD in Overijssel pleit ervoor: een snelle intercity-verbinding tussen Zwollen en het Duitse Münster. © ANP

De Duitsers zien een intercity tussen Zwolle en Münster wel zitten maar hoe denkt Overijssel erover?

ZWOLLE - Een snelle intercityverbinding tussen Zwolle en het Duitse Münster. De VVD-fractie in de provinciale staten van Overijssel deelt het enthousiasme daarover met Noordrijn-Westfalen maar wat vinden gedeputeerde staten ervan? 

„De VVD-fractie pleit al geruime tijd voor een betere en snellere spoorverbinding tussen Overijssel, de Randstad en Duitsland. Een snellere verbinding tussen Zwolle en Enschede-Münster staat, zoals vaker uitgesproken, hoog op ons verlanglijstje”, zegt liberaal Lex Schukking. 

Twente Centraal

Volgens de provinciale VVD kan voor zowel die verbinding als de ultrasnelle verbinding Amsterdam-Berlijn Hengelo fungeren als station Twente Centraal. De fractie zegt daarom blij te zijn dat er van Duitse zijde is uitgesproken dat er een intercity komen tussen Zwolle en Münster.

Meer Mobiliteit

 „Zo’n verbinding zorgt ervoor dat universiteiten en hogescholen aan beide zijden van de grens beter verbonden zijn, het vergemakkelijkt de mobiliteit en bevordert de regionale economie. Allemaal aspecten die voor de VVD van groot belang zijn”, aldus Schukking. 

Elektrificatie

De VVD wil graag van GS weten of zij op de hoogte zijn van de Duitse wens en of het college bereid is actief deel te nemen aan het maken van plannen om de intercity-verbinding tot stand te brengen. Schukking: „Om deze verbinding te kunnen realiseren is een aantal infrastructurele aanpassingen noodzakelijk, zoals verdubbeling van het spoor Zwolle-Wierden, elektrificatie en mogelijke spoorverdubbeling van het traject Enschede-Münster.”

__________________________________