De vernieuwde Tubantia app: alles draait om Twente en de Achterhoek!

ENSCHEDE - Tubantia heeft een nieuwe app en die maakt de wereld een stuk overzichtelijker. Wij nodigen u van harte uit hem te proberen. 

Onze abonnees hebben onbeperkt toegang. In dit bericht en in de video ziet u hoe u de app op uw mobiele telefoon installeert. Hoe u vervolgens met één beweging van uw duim het regionale nieuws opzij kunt vegen voor het nieuws uit Nederland en de rest van de wereld. Hoe u video’s kunt kijken, voor- en nabeschouwingen op het Twentse voetbal, eigen series en natuurlijk de meest indringende nieuwsbeelden. En ten slotte leggen we uit hoe u als Tubantia-abonnee ook artikelen uit andere - ook landelijke - kranten kunt lezen over onderwerpen die u speciaal interesseren. 

De wereld op zak

Of het nu wetenschap is, tuinieren, religie of wielrennen. Met deze app heeft u de wereld op zak. Het hóéft natuurlijk niet. We blijven met de krant de wereld elke 24 uur even stilzetten om u te vertellen wat er is gebeurd en waarom. We hebben de weekendkrant met Z & ZO zelfs recent uitgebreid om meer plaats te bieden aan achtergronden en verdieping. Maar de mogelijkheden die de techniek biedt zijn te mooi om te laten liggen. Al met al was bijblijven was nog nooit zo makkelijk. 

Hartelijke groet namens iedereen bij Tubantia,
Martha Riemsma
Hoofdredacteur

Vragen of opmerkingen? Bel: 088-0139970


De app heeft vier schermen:

Volledig scherm
© Tubantia

De Tubantia voorpagina met toegang tot sport en algemeen nieuws

Het lokale nieuws uit de door jou geselecteerde plaatsen en regio’s

Video’s met nieuws uit jouw regio, sport, series en show

Topics: het nieuws uit 13 toonaangevende kranten

Probeer het zelf: download de app en swipen maar!

- Heb je een Android telefoon? Download hier de app
- Heb je een iPhone? Download hier de app

Het draait allemaal om jouw regio, kijk maar:

Onze voorpagina 

Op het startscherm vind je Tubantia zoals je het van ons gewend bent; een mix van het belangrijkste nieuws uit jouw stad, plaats of regio. Via de navigatie onderin het scherm krijg je een lijst met al het laatste nieuws op chronologische volgorde. De knoppen Sport en Algemeen brengen je logischerwijs snel naar al het sport- en nieuws uit binnen en buitenland.

Volledig scherm
© Tubantia

Lokaal nieuws

Op het tweede scherm van onze app draait alles om jouw regio. Via de knoppen onderin kun je vier plaatsen of regio’s kiezen die voor jou belangrijk zijn. Vanaf dat moment houden we je continue op de hoogte van het nieuws uit die plaatsen.

Volledig scherm
© Tubantia

Video

Dan het derde scherm. Hier draait alles om… video! Net als je televisie bestaat onze videowereld uit verschillende kanalen. Zoals nieuwsvideo’s uit de regio, maar ook series die we zelf maken en series van bekende makers zoals sportvideo’s van Eurosport, Ziggo en NOC*NSF. Onder de knoppen Kanalen en Series vind je overzichten van alles wat we aan video te bieden hebben.

Volledig scherm
© Tubantia

Topics

Het vierde scherm: Topics, dit is jouw toegang tot alle artikelen uit 13 kranten van de Persgroep, waartoe ook Tubantia behoort. Zoals de regiotitels, Het Parool en de landelijke kranten de Volkskrant en Trouw. Uit België: Het Laatste Nieuws en De Morgen. Topics is gratis te gebruiken voor abonnees, maar ook als niet-abonnee kun je gratis kennismaken met Topics.

Volledig scherm
© Tubantia

Feedback

We blijven de app continue verbeteren. Heb je daar ideeën over of vragen aan ons? Via de knop Menu kun je op Feedback klikken. Daar kunnen je vragen aan ons stellen, problemen aankaarten of complimenten uitdelen. Hoe dan ook vinden we het fijn om van je te horen.

Volledig scherm
© Tubantia