Volledig scherm
PREMIUM
Gelselaar - Cafe florijn. Biljarten. Tbv 'ONS DNA' Theo Hakkert. Weekend bijlage Z. Editie: Alle Foto: Rikkert Harink RH20190201 © RIKKERT HARINK

Denk niet het voorbij is, de biljartsport

ONS DNANiet denken dat het voorbij is, niet dat ook de biljartsport ten onder is gegaan in de steeds grotere verscheidenheid aan vermaak. Aan de honderden televisiekanalen, de smartphone, de actiesporten in al die nieuwe varianten en aan de drukte in het algemeen. Is niet zo, ook al kan het lijken op een schim van vroeger als je er onverhoeds weer tegenaan loopt.

Zo pas was ik met vrienden uit eten, altijd ergens in de streek. Met als enige voorwaarde dat we niet met de auto gaan. Dit keer werd het de bus en die reed de Achterhoek in. De tafel stond gedekt bij het raam. Maar we keken van ons bord niet op naar buiten. De blik ging richting de toog, maar kwam niet over. Het biljart stond ervoor. En achter het biljart een serieuze tafel met mannen. De één schreef, een ander tuurde naar het uitgelichte laken. Een derde wachtte op zijn beurt, de keu losjes leunend tegen de binnenkant van een dij. Iedereen volgde de partij met belangstelling, koffie en fris.