Volledig scherm
© Foto ter illustratie. © Getty Images/Image Source

Dit zijn de populairste babynamen in Oost-Nederland

kaartBaby’s die vorig jaar in Overijssel zijn geboren hebben het vaakst de naam Emma (voor een meisje) en Daan (voor een jongen) gekregen. In Gelderland zijn Sophie en Levi het populairst. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). 

Voor Flevoland zijn geen gegevens bekend omdat alle namen in de top 10 minder dan 25 keer gegeven zijn. Dit hanteert de SVB als ondergrens om cijfers te publiceren. 

Top 5

Op nummer 2 in Overijssel staat voor een jongetje de naam Sem, gevolgd door Noud, Bram en Levi. Voor meisjes zijn Lieke, Tess, Lotte en Saar populair. In Gelderland wordt de top 5 -naast Levi- verder ingevuld door Daan, Lucas, Noah en Noud. Voor de meisjes zijn dat de namen Anna, Emma, Tess en Zoë. 

Klik op de kaart hieronder om de top tien meest gekozen babynamen in jouw provincie te zien: 

Daan

Landelijk gezien is ook de naam Emma het meest in trek bij ouders. Jongens krijgen het vaakst de naam Noah. 785 keer gaven ouders hun zoon de naam Noah en 731 meisjes werden Emma genoemd. 

Voor meisjes is ook de naam Mila populair, die staat op de tweede plaats en is 671 keer aan een kindje gegeven. Sophie blijft in trek. Sinds vorig jaar ‘lopen’ er weer 645 meisjes extra in ons land rond met die naam. De populairste meisjesnaam uit 2018, Julia, belandde in 2019 op nummer 5: 630 meisjes kregen die naam.

Bij de jongens werden vorig jaar 717 baby’s Daan genoemd, die naam belandde daarmee op de tweede plek. De naam Lucas (in 2018 op 1) doet het ook nog steeds goed en staat nu op plaats 3.

Kinderbijslag

De SVB kan de lijst met populaire kindernamen samenstellen omdat de organisatie de kinderbijslag uitbetaalt en inzicht krijgt in welke namen pasgeboren baby’s hebben gekregen. In ons land werden vorig jaar 169.189 baby’s geboren: 86.653 jongens en 82.536 meisjes. De SVB baseert dit op gegevens tot en met november.

Benieuwd hoe populair jouw naam was afgelopen jaar? Check het hieronder!  (De zoekmachine werkt alleen als jouw naam vaker dan 25 keer is gegeven)