Volledig scherm
© ANP

Drie aanhoudingen in verder rustige Koningsnacht in Twente

ENSCHEDE – Los van een steekpartij en een man die hulpverleners aanviel, is de Koningsnacht in de regio rustig verlopen, zegt de politie. Beide incidenten deden zich voor in Enschede. Er zijn drie mannen aangehouden voor deze geweldplegingen.

Het steekincident gebeurde in de Koningsnacht rond 04.00 uur, op de Marktstraat. Daarbij raakte een 21-jarige man uit Enschede gewond. Later arresteerde de politie in verband met deze steekpartij twee mannen: een 25-jarige inwoner van Capelle aan de IJssel en een 21-jarige Rotterdammer. Wie van hen stak is nog onbekend.

Geweld tegen agenten

Ook was er sprake van geweld tegen twee agenten, om zaterdagochtend 5.30 uur. Zij waren op weg naar een melding over wat onrust in het Enschedese centrum. Een 22-jarige Enschedeër weigerde in de Noorderhagen de politiewagen de doorgang en bleef midden op de weg staan.

De man gaf geen gehoor aan het verzoek aan de kant te gaan, maar sloeg in plaats daarvan zo hard met zijn vuist op de voorruit van de politiewagen, dat deze brak. Ook deze man is aangehouden.

Openbare dronkenschap

Volgens de woordvoerder van de politie verliep de Koningsnacht in de regio verder zonder echt noemenswaardige incidenten. „Wel waren er meerdere gevallen in Hengelo en Enschede van openbare dronkenschap en enkel vormen van de verstoring van de openbare orde. Maar niet in die zin dat er aanhoudingen verricht moesten worden.”