Volledig scherm
Tijdens Earth Hour staan deelnemers stil bij klimaatverandering © REUTERS

Earth Hour: op deze plekken in Twente gaat zaterdag het licht uit

Wereldwijd gaat zaterdag 25 maart van 20:30 tot 21:30 uur het licht uit. Ook Twentse gemeenten, ondernemers en publieke instellingen doen mee met Earth Hour van het WNF. Veel openbare gebouwen zullen een uur niet verlicht zijn, om hiermee stil te staan bij klimaatverandering en de toekomst van de aarde. Op deze plekken in Twente kun je meedoen met Earth Hour.

Enschede

In Enschede wordt de lampen gedoofd en de kaarsen ontstoken in de Grote Kerk op de Oude Markt. Dineren bij kaarslicht? Vanaf 18:00 uur serveren Enschedese restaurants een wereldmaaltijd van lokale producten. In de middag zijn er voor kinderen yoga- en danslessen. Om 19:30 uur vertrekt een lichtjesoptocht door het centrum, waarna afgeteld wordt naar Earth Hour met een muzikale afsluiting.

Ook wordt er gesport tijdens Earth Hour in Enschede, zoals een Looptraining vanaf kruispunt De Graaff en Bootcamp en Kangoo Jumps op de Oude Markt.

Hengelo

Op initiatief van nachtburgemeester Tijs Jagers haakt Hengelo voor de eerste keer aan bij de campagne. Het licht gaat onder meer uit bij Ikea, het stadskantoor en de stadhuistoren. De sfeerverlichting in de binnenstad dooft en ook horecazaken doen mee, waaronder De Peppel, De Nar, Topshot en St. Louis: daar gaan de kaarsjes aan. Bij Cherry is een speciale 'Earth Hour-hamburger in the dark' verkrijgbaar.

Nijverdal

In Nijverdal doen winkels, restaurants en huizen rond het Henri Dunantplein mee met de actie. Bij ZINiN en Toi Toi branden alleen kaarsen en in het Huis voor Cultuur en Bestuur is vanaf 19:30 uur een muzikale avond met livemuziek, een fototentoonstelling, een lezing en de vertoning van Al Gore’s film An Inconvenient Truth. Als om 20:30 uur het licht uitgaat zorgt een verhalenverteller met begeleidende muziek voor een bijzondere sfeer.

Je eigen huiskamer

Ook vanuit de huiskamer kun je meedoen met Earth Hour, door tussen 20:30 en 21:30 uur lampen en elektrische apparaten uit te schakelen.