In delen van Nederland is vannacht de eerste sneeuw van deze winter gevallen. Twee mensen liepen vanochtend door de sneeuw met hun honden.
Volledig scherm
In delen van Nederland is vannacht de eerste sneeuw van deze winter gevallen. Twee mensen liepen vanochtend door de sneeuw met hun honden. © ANP

Eerste sneeuw gevallen in Twente, ook morgen kans op witte deken

ENSCHEDE - In het oosten en zuiden van Nederland is vannacht de eerste sneeuw van deze winter gevallen. Op sommige plekken viel zelfs een paar centimeter, al verdween de sneeuw in deze regio al snel weer. Maar goed nieuws voor winterliefhebbers: morgen is er wederom kans op een witte deken.

Vandaag trekken er nog paar winterse buien over, meldt Weerplaza. In de avond en nacht blijft het op diverse plaatsen droog en kan de temperatuur dalen tot rond het vriespunt. Door bevriezing van natte weggedeelten kan het ook vanavond en vannacht plaatselijk glad worden.

Op basis van de laatste modelberekeningen valt er donderdag in Twente en de Achterhoek regen die geleidelijk over gaat in natte sneeuw, weten ze bij Weerplaza. ,,Wanneer de neerslag lang genoeg aanhoudt, kan er regionaal uiteindelijk een sneeuwdekje ontstaan van enkele centimeters. Het kan hierdoor glad worden.”

Sneeuw in Twente

Wie er woensdagochtend vroeg bij was, werd al getrakteerd op een witte deken van sneeuw: