Eikenprocessierups: waar spot jij hem in Twente?

MeldpuntDe overlast van de eikenprocessierups in Twente is verdrievoudigd. De overlast is zo groot dat bestrijdingsbedrijven het werk nauwelijks meer aankunnen. De Twentsche Courant Tubantia brengt de locaties in kaart. Waar heb jij nesten van de eikenprocessierups gezien? Laat het ons weten!

Wie dacht dat het vorig jaar al extreem was met de eikenprocessierups, ziet dit jaar de overtreffende trap. De plaagdruk van de rups is verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar, melden gemeenten en deskundigen.

Waarom zoveel overlast?
Hoe kan het dat de overlast van de eikenprocessierups zo enorm is toegenomen? En wat kun je er zelf tegen doen? We leggen het je uit in bovenstaande video.

Op onderstaande kaart kun je een locatie melden. Alle reacties worden hierin verzameld. Let op: het kan even duren voordat je inzending wordt toegevoegd.

Hoe werkt het?

- Vul linksboven in het balkje de locatie waar je de eikenprocessierups hebt gezien. Je kunt de exacte locatie ook op de kaart opzoeken. In- en uitzoomen werkt via de knoppen plus en min.

- Klik rechtsboven op de knop ‘+ Voeg punt toe’ en klik op de juiste locatie.

- Vul de vragen in en stuur als je dat hebt een foto mee. Deze kun je bij een van de vragen eenvoudig uploaden in de kaart.

- Is je locatie al gemeld? Dan kun je daarop stemmen.

De meldingen die bij ons binnenkomen, worden niet doorgegeven aan gemeenten. Bij overlast moet zelf een melding worden gemaakt.

Werkt onderstaand kaartje niet in de app? Klik dan hier voor de desktopversie.

Overlast van de eikenprocessierups in Hengelo
Volledig scherm
Overlast van de eikenprocessierups in Hengelo © Frans Nikkels