Soopika Paramanathan
Volledig scherm
Soopika Paramanathan © Facebook

Eis: Levenslang voor moordenaar
Saxion-studente Soopika (22)

AHAUS/MÜNSTER/ENSCHEDE - Tegen een 28-jarige afgewezen asielzoeker uit Nigeria is levenslang geëist voor de moord op Saxion-studente Soopika Paramanathan (22). 

De jonge vrouw uit Ahaus en de Afrikaan hadden een kortstondige seksuele relatie. Toen zij die beëindigde, toog hij in de nacht van 11 februari met een mes en een rolkoffer naar het Duitse grensdorp. Aan de Hessenweg bracht hij Soopika met 22 messteken om het leven.

Moord

Volgens de officier van justitie is sprake van moord, omdat de verdachte zijn daad van tevoren plande en voorbereid vanuit het asielzoekerscentrum op pad ging. Justitie vraagt de rechters van het Landgericht in Münster het misdrijf een extra zwaar 'predicaat' te geven, zodat de dader niet vroegtijdig (na 15 jaar) kan worden vrijgelaten. 

Het kleine, broze slachtoffer had al langer een vaste vriend. Zij wilde afgelopen zomer een relatie met de potige Afrikaan 'uitproberen'. Soopika zette al snel een punt achter die verhouding. 'It's over', sms-te zij naar de telefoon van de moordverdachte. Hij wilde de macht over haar houden.

Omwonenden hoorden de bewuste vrijdag 11 februari haar schreeuw om hulp, zo bleek tijdens de zitting. De verdachte probeerde het lichaam te verbergen in de rolkoffer. Na de moord liet hij met bloed besmeurde spullen achter in het asielzoekerscentrum en vluchtte naar Zwitserland. Daar werd hij aangehouden.

Saxion

Paramanthan, wier familie afkomstig is van het eiland Sri Lanka (vroeger Ceylon), volgde de studie Social Work Euregionaal aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Die 4-jarige opleiding bereidt studenten voor op een baan op de Duitse en Nederlandse arbeidsmarkt. De lessen worden gegeven in het Nederlands en Duits.

De rechtbank wijst 11 oktober vonnis.