Eugeniek van der Zee eert haar dochter met het oplaten van witte ballonnen
Volledig scherm
Eugeniek van der Zee eert haar dochter met het oplaten van witte ballonnen © Fam Van der Zee

Enschedese model Lotte van der Zee in Oostenrijk herdacht

WESTENDORF - In het Oostenrijkse Westendorf is donderdagavond Lotte van der Zee herdacht. Het model kreeg vorig jaar op 20-jarige leeftijd in die plaats een hartstilstand. Haar ouders Bert en Eugeniek van der Zee lieten met vrienden en familieleden tientallen witte ballonnen met gouden sterretjes op om het overleden model te eren. Terwijl de ballonnen naar de hemel zweefden vloeiden de tranen. 

Eerder die dag hadden haar ouders in de kapel bij het dorp een kleine zwerfkei geplaatst met daarin Lotte’s naam gegraveerd met een hart. Het is dichtbij de plek waar de laatste foto van Lotte van der Zee is gemaakt bij leven. Een zelfde steen kreeg een plek bij het hotel waar de veelbelovende Enschedese door een hartstilstand werd getroffen.  

Lotte van der Zee werd in 2017 tot mooiste tiener van de wereld uitgeroepen en haalde als eerste Nederlandse de Miss Teen Universe naar ons land.  Ze kreeg op 20 februari vorig jaar, een dag voor haar 21e verjaardag, een hartstilstand en raakte daarna in coma. Ze overleed op 6 maart. De doodsoorzaak van Lotte is onbekend gebleven. Artsen vermoeden het Brugada-syndroom, een aangeboren hartafwijking.

Lotte's ouders plaatsen een steen in de kapel, ter nagedachtenis aan hun dochter
Volledig scherm
Lotte's ouders plaatsen een steen in de kapel, ter nagedachtenis aan hun dochter © Fam van der Zee