Er is weer onverbiddelijk geflitst in Twente: 60.451 boetes
ENSCHEDE - De digitale flitspalen in Almelo, Enschede en Wierden waren vorig jaar weer onverbiddelijk. De palen flitsten 60.451 verkeersboetes bij elkaar voor te hard of door rood rijden. De moderne flitsers kunnen bij verkeerslichten beide overtredingen in één klap vastleggen.
In Enschede (4 palen) werden 22.510 bonnen verstuurd voor te hard rijden en 3914 voor het negeren van een rood verkeerslicht. In Almelo (3 palen) vielen er zelfs meer bonnen voor hard rijden (22.861). Het rode licht werd er 1182 keer genegeerd. In Wierden werden 9747 automobilisten geflitst voor hard rijden en 237 omdat ze door rood reden.
Infrarood
Sinds 2016 zijn alle oude analoge palen, waar een gewone fotocamera in zat, vervangen door een digitale. Deze staan alleen op plekken die volgens justitie een belangrijke bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in een plaats. Ze flitsen overigens niet, maar gebruiken infrarood.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Hoeveel minuten pauze mag je nemen op een werkdag?
Even een rondje wandelen, een broodje eten of snel het nieuws checken op je telefoon; werknemers hebben recht op pauze, maar hoe zit het precies? Mag je zomaar pauze nemen en krijg je dan doorbetaald? Experts beantwoorden zes veelgestelde vragen over het recht op pauze. -
PREMIUMVijf vragen
Waarom sommige mensen grof geld over hebben voor een digitaal eigendomsbewijs
Wereldwijd schaffen steeds meer mensen NFT's aan. Dit zijn unieke, digitale eigendomsbewijzen, vaak aangeschaft met cryptomunten. En ze zijn al lang veel meer dan kunstwerken of kattenplaatjes. Waarom zou je ze kopen en wat zijn de risico's? Vijf vragen over NFT’s. -
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes?