Volledig scherm
De beschadigde auto © Facebook

Even auto op de kop zetten, maar Jessie uit Rijssen zit er mooi mee

RIJSSEN - Het was een ‘humoristisch’ bedoelde actie: even een auto op zijn kant zetten. Maar Jessie de Moor  uit Rijssen kan er niet om lachen. De jonge keukenmonteur zit voorlopig zonder auto.

Hij had zaterdag weer een leuk voetbaltoernooi gehad bij SC Rijssen. Afgesloten met een biertje in het café. De auto liet hij staan op de parkeerplaats tegenover een pizzeria aan de Graaf Ottostraat. Want Jessie de Moor is een verstandige jongen. „Achteraf had ik dat beter niet kunnen doen en er toch mee naar huis moeten rijden", zegt de 22-jarige Rijssenaar.

Niet om te lachen

Het was nog aan het begin van de avond, dat iemand hem een filmpje liet zien. Drie mannen zetten ‘voor de lol’ een auto op de kant. Of dat Jessies auto was? „Ik zei eerst nog van niet. Maar toen ik wat beter keek, zag ik dat het inderdaad de mijne was.” Hij heeft geen idee, waarom dat met zijn auto gebeurde. „Nee, er is niks voorgevallen. Kennelijk was het een vorm van humor. Onder invloed van drank. Maar ik kan er niet om lachen. De auto rijdt niet meer.”

Aangifte

De daders waren snel gevonden. Ze zaten nog bij de pizzeria. Twee van de drie gingen er als een haas vandoor toen de gewaarschuwde politie naderde. De derde bekende en beloofde de schade snel te voldoen. Daar gaat Jessie dan maar vanuit. „Daarom heb ik nu geen aangifte gedaan. Maar als het te lang duurt, ga ik dat alsnog doen.”

Dubbele pech

Hoe dan ook zit de keukenmonteur, die het voorval op Facebook zette, voorlopig zonder auto. En die heeft hij voor zijn werk toch echt nodig. „Mijn busje is nog in bestelling. Dus ik ga maar even met mijn opa overleggen. Misschien kan ik zijn auto lenen. En anders moet ik maar op de fiets, met de gereedschapskist achterop.” Hij heeft zijn Opel Costa, een oudje, nog maar krap een maand. „Ik had er al een deuk ingereden. Dit kan er ook nog wel bij.”