Volledig scherm
Archieffoto, ter illustratie. © ANP

File op A1 door kapotte auto, ook bij Nijverdal flinke vertraging

Weer en VerkeerENSCHEDE - Het is deze dinsdagochtend even geduld hebben op de Twentse wegen. Naast de reguliere files op de snelwegen die deze regio doorkruisen, is er flinke file ontstaan op de N35 tussen Hellendoorn en Wierden-West. Zo meldt de ANWB.

De oorzaak van de file is niet bekend, maar iets voor 8.00 uur was deze opgelopen tot zes kilometer. De opstopping op de provinciale weg die door de tunnel in Nijverdal gaat is inmiddels afgenomen tot drie kilometer. Automobilisten moeten er rekening mee houden dat ze zo'n tien minuten langer onderweg zijn. De file neemt gaandeweg de ochtendspits langzaam af en is rond 9.00 uur vrijwel verdwenen.

Kapotte auto

Op de snelweg A1 staat tussen het knooppunt Azelo en Markelo een file van drie kilometer. Oorzaak is een kapotte auto. De file is dan wel niet heel lang, maar door het euvel hebben andere weggebruikers een vertraging van een klein kwartier.

Tussen de afrit Markelo en Lochem staat op dezelfde snelweg ook een file van drie kilometer. De vertraging hier is momenteel maar drie minuten, de verwachting is dat de verkeersopstopping in de loop van de ochtend vanzelf oplost. Op de A35 staat er tussen Almelo-Zuid en Borne-West een file van eveneens drie kilometer.