Volledig scherm
© ANP

Files op Twentse snelwegen tijdens drukste spits van het jaar

ENSCHEDE - Met het ingaan van de maandagavondspits ontstaat er rond 17.00 uur een flinke drukte op de Twentse snelwegen. Door het winterse weer staan er meerdere files op de snelweg. De vertragingen vallen mee, maar het verkeer rijdt over vele kilometers langzamer.

In de richting van Almelo staat er op de A35 een file vanaf Enschede-West naar Borne-West van zo'n zeven kilometer. De vertraging voor automobilisten is zo'n vijf minuten. Tussen Azelo en Almelo-West rijdt het verkeer gedurende 6 kilometer langzamer. Tussen Enschede en Oldenzaal staat een file van vier kilometer.

Rond 18.00 uur lijken de files op de snelwegen op te lossen, maar is het op de binnenwegen op sommige plekken nog stapvoets rijden.

Op de binnenwegen is het stapvoets rijden tussen Enschede en Deurningen (N737) en op de N347 tussen Rijssen en Haaksbergen. In Hengelo is er oponthoud door een ongeluk tussen een auto en een stadsbus.

Filerecord

Landelijk gezien stond er rond 16.30 uur voor 1000 kilometer aan files op de Nederlandse wegen. Dat is een filerecord voor dit jaar. Automobilisten worden door Rijkswaterstaat afgeraden de weg op te gaan als het niet per sé nodig is.