Volledig scherm
Trein van type flirt van Duitse Eurobahn © Keolis

Flirt-treinen Hengelo - Bad Bentheim eindelijk op de rails

UPDATEBAD BENTHEIM - De treinen van Eurobahn op het traject Hengelo - Bad Bentheim rijden sinds zondagochtend 11:00 uur. Eurobahn, de vervoersmaatschappij die de verbinding van Hengelo en Oldenzaal naar Bad Bentheim exploiteert, wilde zondag 's ochtends al beginnen met rijden, maar kampte met problemen.

De acht rijtuigen van Eurobahn die worden ingezet op deze lijn kampten met technische storingen, deelde zusterbedrijf Keolis zaterdag mee. Eurobahn zou zondag vanaf 8:34 uur moeten beginnen met de exploitatie van de spoorverbinding, die van Hengelo en Oldenzaal naar Bad Bentheim en eindbestemming Bielefeld voert. De treinen zouden op dit traject volgens planning ieder uur moeten rijden.

Zondag werd tot 11 uur nog met vervangend busvervoer gereden op het traject. Een woordvoerder van de verkeersleiding van Keolis deelt mee dat sinds 11:00 uur de treinen volgens dienstregeling rijden.

Vertragingen

Op het Duitse deel van het traject ging Eurobahn wel al eerder van start. Dat verliep allesbehalve rimpelloos. Reizigers op de deeltrajecten Schüttorf-Rheine en Rheine-Bad Bentheim werden geconfronteerd met vertragingen, uitvallende treinen, te weinig (zit)plekken, problemen met de betaling van de tickets en onderbezetting bij de machinisten.