Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Sanderinks imago heeft flinke barsten opgelopen door de rechtszaken waarin hij met zijn ex-vriendin en directieleden die voor hem werkten in verzeild is geraakt. © Emiel Muijderman

Gerard Sanderink: barsten in aureool van ‘man van 620 miljoen’

longreadENSCHEDE - Het conflict tussen Gerard Sanderink en zijn ex-vriendin is volledig uit de hand gelopen. Het is meer dan een soap. Bij Sanderinks bedrijven werken 16.000 werknemers. Zij volgen, samen met hun families, in spanning hoe dit alles gaat aflopen. Hoe lang pikken klanten, leveranciers en banken dit circus nog? Wat gebeurt er als hij door zijn spreekwoordelijke koppigheid alles verspeelt wat hij opbouwde?

Hij was ooit de ‘knuffeltukker’ waar iedereen in Twente respect voor had. ‘Onze’ Gerard Sanderink (71) worstelde zich maar mooi van een boerderijtje in Lemselo naar de Quote 500. En in plaats van naast zijn schoenen te gaan lopen, bleef hij zijn bescheiden afkomst trouw. Na zijn dood zou heel de regio profiteren van zijn miljoenen, die hij met hard werken en ongekende zuinigheid had vergaard.