Volledig scherm
Het koninklijk paar bij vliegtuigonderdelenproducent Ogma, waar Geert Wubben met Maxima in gesprek ging. © RVD

Gesprek met Maxima persoonlijk hoogtepunt voor Enschedeër Geert

LISSABON - De donderdag was voor Enschedeër Geert Wubben het hoogtepunt van de handelsmissie in Portugal. Hij sprak met potentiële opdrachtgevers én met koningin Maxima.

„Het zakelijke hoogtepunt was de ontmoeting die ik had met mensen van vliegtuigonderdelenproducent Ogma en vliegtuigbouwer Embraer. Niet dat het direct leidde tot contracten op opdrachten. Maar beide bedrijven kunnen in de toekomst een partner zijn”, zegt Wubben.

Kennis

Hij is directeur van metaalbedrijf Pontus, dat specialist is in het harden van metaal, dat onder andere in de vliegtuigindustrie wordt gebruikt. „Wat ik zag is dat de missie eigenlijk een beetje te vroeg was. We lopen qua ontwikkeling in Nederland toch wat voor op Portugal. Ik merkte dat zowel Ogma als Embraer eigenlijk op zoek zijn naar kennis en expertise. En dat kan natuurlijk. Kennis heeft ook waarde.”

Maxima

Voor Wubben persoonlijk was de ontmoeting met koningin Maxima het hoogtepunt. Zij was ook te gast bij Ogma. „Dat was echt heel leuk. Maxima, koning Willem-Alexander en minister Ploumen van buitenlandse handel verdeelden zich over drie tafels en gingen vervolgens met leden van de handelsmissie in gesprek over de meerwaarde die wij voor Portugese bedrijven zouden kunnen hebben. Ik stond bij Maxima aan de tafel. Zij bleek erg goed geïnformeerd, kon ook vertellen wat wij deden”, vertelt de Enschedeër.

Interesse

Hij vond het niet lastig om met de koningin in gesprek te gaan. „Dat was de verdienste van Maxima. Zij heeft natuurlijk ook veel vaker dat soort gesprekken gevoerd. Maar het kwam ook door haar interesse in ons en ons werk. Dat maakte het makkelijker.”