Goed begin herinrichting doorgaande route Hengelo-Enschede

VideoENSCHEDE/DEURNINGEN - Het ging meteen goed los op de eerste dag van de werkzaamheden aan de Vliegveldstraat en Weerseloseweg. Met stevig geweld is dinsdag het eerste wegvlak ontdaan van het asfalt.

Het frezen, aan de Enschedese kant van de verbindingsroute met Hengelo, gaat een dag of drie duren. Daarna wordt een begin gemaakt met onder meer de verbreding van de weg. Over twee weken wordt het eerste nieuwe asfalt gestort. Bij Deurningen is begonnen met de werkzaamheden aan de Vliegveldstraat, zoals de N737 aan de Hengelose kant wordt genoemd. Daar wordt vanaf donderdag het asfalt verwijderd. Bij hotel-restaurant Frans op den Bult is gestart met het verplaatsen van bomen. 

Verkeersregelaars

Projectleider Sander Kamphuis van uitvoerder Strukton is blij dat de kop er af is. “De voorbereiding was vrij kort, dan is het fijn als je ziet dat alles op z’n plek valt.” Voor het autoverkeer tussen Hengelo en Enschede betekent het wel enkele maanden omrijden. Aan beide kanten van de afzetting worden verkeersregelaars ingezet om dat te begeleiden. Volgens Kamphuis ging dat zonder problemen.

Ongevallen

De werkzaamheden maken deel uit van een grootschalige herinrichting van de Vliegveldstraat en Weerseloseweg. De route, waar afgelopen jaren meerdere zware ongevallen plaatsvonden, wordt veiliger gemaakt. Ook worden er diverse innovaties op het gebied van wegbeheer aangebracht.

Daardoor is de weg in tweede fases afgesloten. De Vliegveldstraat (van Deurningen tot Frans op den Bult) en de Weerseloseweg (van de rotonde tot aan de bebouwde kom van Enschede) is dicht tot vrijdag 2 augustus. Na drie weken zomervakantie volgt de Vliegveldstraat van 26 augustus tot 27 september vanaf Frans op den Bult tot aan de rotonde. Aangrenzende woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

De eerste dag van de herinrichting van de Weerseloseweg en Vliegveldstraat. Vanaf nieuwe rotonde bij Technology Base tot aan bebouwde kom van Enschede. Meteen het zware werk: frezen van het asfalt.
Volledig scherm
De eerste dag van de herinrichting van de Weerseloseweg en Vliegveldstraat. Vanaf nieuwe rotonde bij Technology Base tot aan bebouwde kom van Enschede. Meteen het zware werk: frezen van het asfalt. © Emiel Muijderman