Volledig scherm
Trijntje Oosterhuis op het podium bij vliegveld Twenthe. © Emiel Muijderman

‘Grootste terras van Nederland’ is een blijvertje op Vliegveld Twenthe

ENSCHEDE - Vliegveld Twenthe veranderde zondag in Het grootste terras van Nederland. Tussen de hangars genoten gasten van optredens van bekende artiesten en luxe eten.

De rode loper is uitgelegd op de Strip van Vliegveld Twenthe. Een oude Starfighter, de hangars en de bunkers zorgen voor een bijzondere ambiance voor de gasten. Bieren, wijnen, eten en optredens moeten de rest doen. Joel Borelli is al aan het zingen. Een ontvangstcomité heet de gasten welkom. Het zijn er 1230, zegt Jorieke Eertink van de organisatie.

VIP-kaarten

Iedereen heeft gereserveerde plaatsen. De VIP-kaarten -‘goud’ in het jargon- van 145 euro waren het eerst weg. ‘Zilver’ van 75 euro raakte ook uitverkocht. Alleen van ‘brons’ bleven nog wat kaarten over. ,,Maar we hebben wel meer verkocht dan vorig jaar’’, zegt Eertink. ,,Er komt zeker een derde keer en ook een vierde keer.”

Met de artiesten van deze zondag is Eertink zeer tevreden. Na Joel Borelli treedt Maria Fiselier op en daarna komen nog Glennis Grace, Trijntje Oosterhuis, Ruth Jacott en Xander de Buisonjé met band. 

Businessclub

,,Het is een beetje de sfeer van de Vrienden van Amstel Live, maar dan in de open lucht’’, zegt Eertink. Ze is in afwachting van een businessclub uit ’t Gooi die met luxe auto’s op het vliegveld neer zal strijken. Volgens Karen Eijkelkamp - ook van de organisatie - komen er veel bedrijven met relaties op ‘Het grootste terras’ af. ,,Er zijn ook veel vriendengroepen die voor een gezellige zondagmiddag gaan. Het is relaxt. Een sfeertje als op de tribune bij Borussia Dortmund.’’

,,Het is mooi weer, dat wilden we graag’’, zegt Eertink. Aan de naam van hun bedrijf, Kippenvel, komen ze vandaag niet toe.