Volledig scherm
© Annemieke van der Togt

Hanna van Hendrik, STORK! en Reisopera genomineerd voor Musicalworld Awards

ENSCHEDE - Drie Twentse theatervoorstellingen zijn genomineerd voor de Musicalworld Awards 2019. Het gaat om de producties Hanna van Hendrik op vliegveld Twente, STORK! in Hengelo en A litte Night Music van de Nederlandse Reisopera. De laatste voorstelling kreeg maar liefst zeven nominaties, onder meer voor beste musical, beste hoofdrolspelers en het beste ensemble.

Hanna van Hendrik en STORK! dingen mee naar een prijs in de nieuwe categorie ‘Beste Regionale Productie’. De Twentse voorstellingen moeten concurreren met drie andere grootschalige theatervoorstellingen in Nederland, waarbij zowel amateurs als professionals betrokken zijn. Met de nominaties reageert de organiserende amusementswebsite Musicalworld op de groei van het aantal regionale theatervoorstellingen in Nederland.

Stemmen via internet

De Musicalworld Awards worden begin september uitgereikt in maar liefst tien categorieën. Het publiek bepaalt via een stemming op internet wie per categorie de winnaar is. De Reisopera strijdt in de categorie ‘Beste Musical’ onder meer met voorstellingen als Evita en de spektakelmusical 40-45. De Almelose theaterproductie ‘Het Verzet Kraakt’ won vorig jaar de Musicalworld Award in de categorie ‘Beste kortlopende musical’.

Volledig scherm
De laatste voorstelling van Stork! © Annina Romita
Volledig scherm
© Foto Marco Borggreve © Nederlandse Reisopera