Volledig scherm
Op het Hulsbeek in Oldenzaal worden weer de Hemelgames gehouden © Robin Hilberink

Hemelvaartsdag: dit is er te doen in Twente en de Achterhoek

KaartENSCHEDE - Of je nu vroeg opstaat om te gaan Dauwtrappen of je pakt een biertje op het terras: op Hemelvaartsdag zijn er tal van activiteiten in deze regio.

De lange broek en een vest zijn komende Hemelvaartsdag geen overbodige luxe. Na een aantal warme dagen wordt het een stuk frisser: donderdag stijgt volgens de meteorologen van Weerplaza het kwik niet verder dan 17 graden. Er waait een vrij stevige en frisse westelijke wind. In de ochtend is het bewolkt met nog een enkele bui.

Activiteiten

Wat te doen Hemelvaartsdag? Op het Hulsbeek in Oldenzaal worden weer duizenden bezoekers verwacht bij de jaarlijkse Hemelgames. Liefhebbers van springkussens komen aan hun trekken in Enschede, want op het Van Heekplein staan vanaf 11.00 uur tientallen springkussens opgesteld.

Voor de actievelingen is er in Nijverdal een wandeltocht met Staatsbosbeheer, kun je in Rijssen dwars door natuurgebied Overtoom-Middelveen fietsen en is er in Deurningen een Dauwtrappersfeest.

Kaart

Benieuwd naar de activiteiten in je eigen stad of dorp? Bekijk de kaart hieronder. Mis je nog een activiteit? Mail dan naar internet@tctubantia.nl of app ons, op 06-13328999.