Het is 29 februari schrikkeldag.
Volledig scherm
Het is 29 februari schrikkeldag. © Shutterstock

Hoeveel jarigen zijn er in jouw gemeente op 29 februari? Bekijk het op de schrikkelkaart!

ENSCHEDE - Deze zaterdag is het schrikkeldag: de 29 februari die eens in de vier jaar voorkomt om onze kalender weer recht te trekken. En voor de mensen die op deze bijzondere dag zijn geboren eindelijk weer eens een ‘echte’verjaardag. Maar waar wonen al die schrikkeljarigen eigenlijk in deze regio? 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zocht per gemeente uit wie er morgen jarig zijn op 29 februari en verwerkte dat tot een grappige, maar informatieve landkaart. Ook het verspreidingsgebied van deze krant is in dat onderzoek meegenomen, waardoor we met één druk op de knop gelijk kunnen zien wie er morgen na vier jaar wachten weer eens een échte verjaardag mogen vieren in Twente en de Achterhoek. 

Eén op de duizend in Aalten

De meeste ‘schrikkeljarigen’ in deze regio wonen in de gemeente Enschede: 93 mensen zijn daar morgen jarig.  Niet geheel verrassend, als dichtstbevolkte gemeente van Twente. De Achterhoekse gemeente Aalten kent echter de meeste schrikkeljarigen in verhouding tot de totale bevolking. Morgen vieren 27 Aaltenaren hun verjaardag, wat neerkomt op 1 op duizend inwoners. Veruit het meeste van deze regio. 

De minste? Dat zijn meerdere gemeenten. In zowel Borne, Dinkelland als Losser blazen morgen ‘maar’ negen Tukkers de verjaardagskaarsjes uit. Het feest zal er vast niet minder om zijn, na vier jaar wachten.

Benieuwd naar het aantal schrikkeljarigen in jouw gemeente? Bekijk het op de kaart hieronder:

Benieuwd in welke provincie de meeste ‘schrikkeljarigen’ wonen? Ook dat zocht het CBS uit met onderstaande kaart: