Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Hond in Hengelo dagenlang alleen thuis nadat baasje vlucht voor politie

HENGELO – Een hond heeft in Hengelo bijna twee dagen alleen in huis gezeten, in afwachting van zijn baasje die er vandoor is voor de politie. De hond had genoeg te eten en te drinken, maar werd in die tijd niet uitgelaten en heeft daardoor in huis zijn behoefte moeten doen.

Op Facebook kreeg de politie van buren en dierenliefhebbers de schuld van de situatie en werd er gesproken van dierenmishandeling. Zij menen dat de politie de hond aan zijn lot overliet als pressiemiddel om de man te kunnen oppakken. Volgens de politie was daar beslist geen sprake van. In de loop van vrijdag publiceerde de politie op haar Hengelose Facebookpagina tekst en uitleg.

Straf uitzitten

Volledig scherm
De hond achter het raam © Facebook

De hondeneigenaar moest nog een straf uitzitten van anderhalve maand. Omdat hij zich niet meldde viel de politie het huis aan de Jupiterstraat binnen. De man werd niet aangetroffen. Wel de hond. Na de inval is er op de geforceerde deur een nieuw slot op gezet. De hond bleef in de woning achter.

Een woordvoerder erkent wel dat de situatie van het dier ‘niet optimaal was’. “Maar we hebben ons er zeker van verzekerd dat het welzijn van de hond niet in het geding is geweest. Er was genoeg eten en drinken. Hij had genoeg bewegingsruimte. Maar dat hij z’n behoefte in huis moest doen is niet optimaal.”

De politie heeft na een volle nacht de familie van de man geïnformeerd. Die hebben de hond vrijdagmiddag opgehaald. “We hebben het dier niet gebruikt als pressiemiddel. Er was geen noodzaak om het dier direct mee te nemen. Daar hebben we goed naar gekeken. We hebben de man ook over de situatie geïnformeerd en dat hij op het bureau zijn nieuwe sleutel kon ophalen. Uiteraard zouden we hem dan hebben aangehouden, maar dan kon hij ter plekke besluiten wat er met zijn hond moest gebeuren.”

Omdat de man zich niet meldde heeft de politie uiteindelijk aan familieleden gevraagd het dier op te halen.