Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Andy Koopman (r) van restaurant Saté en Zo en horecamakelaar Jan Ligtenberg voor de deur van het restaurant aan de Stadsgravenstraat in Enschede. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Horecabedrijf beginnen? Kiest u maar: de keuze is reuze in Twente en de Achterhoek

VideoENSCHEDE - Er staan in Twente en de oostelijke Achterhoek tientallen horecabedrijven te koop, of te huur. Maar het enorme aanbod betekent niet automatisch dat het slecht gaat in de branche. „De gemiddelde exploitatie duurt slechts drie jaar, dus zijn er veel mutaties”, zegt horecamakelaar Jan Ligtenberg uit Diepenheim.

Café Het Bolwerk in Enschede, Emma’s eetcafé en Merlijn in Hengelo en café Marktzicht in Losser. Het zijn zo maar vier bekende horecabedrijven in Twente die op internet te koop worden aangeboden. „De veronderstelling dat het niet uit weelde gebeurt, is lang niet altijd juist”, zegt Marjon Prummel, hoofdredacteur van Misset Horeca, het vakblad en internetplatform voor de branche. „Zeker, er zijn ondernemers die problemen hebben. Maar er zijn er ook genoeg die nu goed draaien en denken: ik ga het nu proberen. Want je kunt beter verkopen als het economisch goed gaat, dan in de crisis.”