Volledig scherm
© Getty Images

In deze Twentse gemeente wonen de meeste miljonairs

KaartENSCHEDE - De gemeente Tubbergen telt relatief gezien de meeste miljonairs van deze regio. Ruim 4 procent van de inwoners heeft een vermogen van een miljoen euro of meer. In totaal telt Twente 3.900 miljonairs.

Het aantal vermogende mensen in deze regio is flink toegenomen, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In één jaar tijd steeg het aantal miljonairs in de veertien Twentse en de vier Achterhoekse gemeenten met 400. Dat is een stijging van bijna tien procent.

Verdubbeling

Nederland telt het grootste aantal miljonairs sinds 2006. Ons land telde op peildatum 1 januari 2016 ruim 112.000 miljonairs, een verdubbeling ten opzichte van tien jaar eerder.

Een miljonairshuishouden heeft een vermogen van 1 miljoen euro of meer, waarbij de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld niet zijn meegeteld.

Enschede en Hengelo

Enschede telt 600 miljonairs, tegenover 300 in Hengelo. Omgerekend naar inwoneraantal ligt het aantal miljonairs er flink lager dan in andere Twentse gemeenten.