Volledig scherm
© Vrij

Jacco Post nieuwe directeur fusieorkest Oost-Nederland

ENSCHEDE - Jacco Post wordt de nieuwe directeur van het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest, het nieuwe fusieorkest voor Oost-Nederland.  Post treedt per 1 september in dienst.

In Twente  is hij de opvolger van Kees Meijer die in augustus gemeentesecretaris wordt in Enschede. Post is bestuurskundige en kunsthistoricus. In het verleden was hij onder meer bestuurder bij Kaliber Kunstenschool in Twente. Momenteel is hij directeur-bestuurder van de Omgevingsdienst Regio Utrecht. Hij beschikt over ruime ervaring in het leiden van gefuseerde bedrijven. In zijn carrière heeft hij vaker gefuseerde bedrijven geleid.

Ervaring

Behalve Post treedt er ook een nieuwe voorzitter aan van de Raad van Toezicht. Het gaat daarbij om Mark Boumans, de burgemeester van Doetinchem. Beide benoemingen hangen samen met de fusie van de twee orkesten die vanaf 2016 in opdracht van het ministerie van WVC gestalte kreeg. 

De plannen voor het nieuwe orkest hebben de steun van het ministerie en de provincies Gelderland en Overijssel. Beide provincies besloten eerder dit het orkest met forse subsidiebedragen (1,9 miljoen Euro) te steunen.  Het nieuwe orkest bestaat uit één orkestformaties van 116 musici met twee standplaatsen: Musis Arnhem en Muziekcentrum Enschede. Concerten worden gegeven op diverse locaties in beide provincies.

Volledig scherm
Jacco Post © Orkest van het Oosten